Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli muuttaa uuteen osoitteeseen. Suurin osa hevosista on myynnissä, joten rohkeasti kyselemään viekussa :) (Kaikista en kuitenkaan luovu) Lisää hevosia myyntiin 25.12.2013 hae äkkiä omasi!

Ratsastuskeskus ja sen ympäristö

Ratsastuskeskus sijaitee virtuaalisessa keski-suomessa. Keskuksella on suuri tallirakennus, kaksi maneesia, kolme ulkokenttää, majataloja, joissa voi halutessa yöpyä sekä runsaasti hyviä ja monipuolisia maastoja. 

Tallirakennus

Talli on rakennettu 2005 ja se toimii yleisenä ratsastuskouluna, sekä kisatallina. Tallissa on 65 karsinaa, joista kaksi ovat varsomiskarsinoita. Lisäksi tallissa on 4 pesaria (joihin tulee lämmin vesi), henkilökunnalle, hevosten omistajille ja hoitajille sosiaalitilat, 2 wc:tä, joista yksi sosiaalitiloissa ja satulahuone, jossa muu tallin väki voi oleskella ja jonka yhteydessä on kuivaushuone. 

Tallin läheisyydessä on myös heinälä, lantala, rehari (hevosten ruokien säilytys), hevosten kuntoutuspuoli, sekä kaksi suurta maneesia, joista toinen on harjoitusmaneesi (Katsomoiden alla esteiden ja muiden "kenttä tarvikkeiden" säilytystila). Ulkona on kaksi tavallista kenttää ja yksi kisakenttä.

Talliin ovat tervetulleita kaikki hevosista pitävät ja toki myös ne jotka eivät välttämättä niistä pitäisikään. Tallille voi myös tuoda oman hevosensa. Ratsastuskeskuksella järjestetään erilaisia kisoja, leirejä, valmennuksia ja tietenkin ratsastustunteja.

Pohjapiirrustus

Karsinat

Tallissa on suuret ja tilavat karsinat, jotka täyttävät vuoden 2014 kriteerit. Jokaisessa karsinassa on vesiautomaatti ja ruokakuppi. Käytämme kuivikkeena puru turve seosta. Karsinoiden seinät ovat kestävää puuta ja kaltereiden väleistä hevoset pääsevät tutustumaan vieruskavereihinsa. Karsinoissa on avattava "yläovi", jotta hevoset pääsevät katselemaan paremmin mitä käytävällä touhutaan ja ne pääsevät myös haistelemaan paremmin ulkoilmaa tallin oven ollessa auki. Kisa/yksityispuolen karsinoissa ei ole "yläovea" ja karsinoiden seinät ovat puuta, mutta ne on maalattu kiven värisiksi.


Ratsastuskoulupuoli                                           Kisa- / yksityispuoli

Hoitopaikat ja pesarit

Tallin käytävälle voi hevoset laittaa hoidon ajaksi kiinni, karsinoiden seinistä/kaltereista roikkuviin naruihin. Käytävillä on myös taittuvia satulatelineitä, joihin varusteet saa hoidon ajaksi niin ei tarvitse kaukaa lähteä niitä hakemaan. Pesareissa on kumimatot, viemärit, hanat, pitkät vesiletkut, joissa "suihku kahvat" (<---eri toimintoja) ja jalkojen kylmäys letkut. Pesareihin tulee lämminvesi!

Satula- ja kuivaushuoneet

Satulahuoneessa säilytetään kaikkien hevosten varusteita, Siellä on myös pieni oleskelutila (sis. sovan, pöydän ja pienen jääkaapin), jossa voi vaikka odottaa alkavaa tuntia tai syödä eväitä kunhan ei murustele tai roskaa. Satulahuoneessa on kuolainten pesua varten vesihana ja varusteiden putsausta varten erilliset telineet.

Kuivaushuoneessa on lomiripustimet, joihin saa loimet kätevästi kuivumaan sekä ripustamista varten jakkara. Sieltä löytyy myös suojille kuivausteline ja lämmityspatteri, jota ei missään tapauksessa saa peittää.

Kuntoutuspuoli

Parkkipaikan viereisessä rakennuksessa on kuntoutukseen ja muuhun käyttöön olevia laitteita, joita saa käyttää sovitulla ajalla tai silloin kun siellä ei ole muita. Kuntoutuslaitteita ovat mm. 2 helppokäyttöistä ja kestävää
solariumia sekä 2 kävelymattoa, jotka kestävät painavammatkin hevoset. Lisäksi tallille tuli juuri vesikävelymatto, jossa hevoset joutuvat työstämään enemmään kävelyssä. Ulkona on vielä hyväkuntoinen 6 hevosen hieno kävelytyskone.

Heinälä, purula, rehari ja lantala

Tallin vieressä on heinälä, jossa säilötään hevosten heinät. Heinälästä hevoset saavat joko paaliheinää tai säilöheinää (Sovitussa tapauksessa jotakin muuta esim. maitohappobakteereilla säilöttyä heinää, joka on pölytöntä). Heinän oikean määrän tietämiseen heinälässä on helppokäyttöinen puntari.

Heinälän vieressä on purula, jossa purua on kasapäin. Puruna käytämme kaikissa karsinoissa sahanpurun ja turpeen sekoitusta, joskus tarvittaessa käytetään myös olkea. Jokaiseen karsinaan laitetaan aina paksukerros purua!

Reharissa eli rehuvarastossa säilytetään tallin kaikkien hevosten ruoat. Ulkopuoliset, tuntilaiset  ja hoitajat eivät saa mennä rehariin ilman lupaa. Reharissa on erilaisia ruokia mm. kauraa, kivennäisiä, vitamiineja, pellavaa jne. Siellä on myös ruokintataulukot, jossa ilmoitetaan kaikkien hevosten ilta ja aamuruoat sekä heinä määrä.

Lantalaan viedään kaikki lanta karsinoiden ja kentän siivouksen jälkeen. Se tyhjennetään aina, kun se on täynnä tai vähintään kuukauden välein.

Sosiaalitilat

Tallin sosiaalitiloissa on kulmasohva, tv, ruokapöytä+tuolit ja siisti wc henkilökunnan, hevostenomistajien ja hoitajien mukavuuden takaamiseksi. Lisäksi siellä on jokaisen hoitajan kaapit ja minikeittiö. Keittiöön Rose tuo aina välillä ruoka-aineita, joita saa vapaasti käyttää ja syödä. 

Maneesit

Tallissa on suuri maneesi (40m x 70m), jossa on mahdollisuus työskennellä kahdella uralla. Maneeseissa hevoset voivat työskennellä viihtyisästi, koska pohjana käytetään hiekkaa, joka on hyvää hevosten jaloille.

Tarhojen takana on myös harjoitusmaneesi (40m x 30m), jossa yksityisityisten omistajat ja hoitajat voivat työskennellä rauhassa mm. tuntien aikana.

 

Piha-alue

Majatalot

Päätallin lähellä on 2 aittaa, joissa molemmissa on alakerrassa kaksi huonetta ja yläkerrassa yksi iso huone. Majatalojen takana on myös pieni wc, jonne tulee vesi ja jota saa käyttää vapaasti. Alakerran huoneissa on kerrossänky, pöytä+penkit ja pieni sohva. Yläkerrassa on kaksi suurta sänkyä, pöytä+penkit, tv ja kaksi säkkituolia. Aittoihin tulee sähkö ja talvisinkin niissä voi yöpyä, kunhan laittaa lämmityksen päälle ajoissa. Aitat ovat pääasiassa leiriläisten käytössä, mutta myös hoitajat voivat niissä tarvittaessa yöpyä luvan kanssa.

Rosen talo

Rose asuu vajaan 200m päässä päätallista, joten häntä voi käydä pyytämässä jos tarvitsee apua jossakin. Rosen talon piha on aidattu ja aidan sisäpuolelle ei saa mennä huvin vuoksi, ettei häiritse talossa asuvia. 

Ratsastuskentät

Tallin pihassa on kaksi tavallista ratsastuskenttää (40m x 30m) ja yksi suurempi kisakenttä (40m x 60m). Kentillä on hyvä hiekkapohja ja portti, jonka voi halutessa laittaa kiinni. Pihalla on myös vaja, jossa säilytetään mm. estekalustoa, kartioita jne.
Jos kentällä on ratsastustunti ei ole kovin hyvä jos sinne tullaan ratsastamaan samaan aikaan, mutta kyllä sekin käy kunhan vaan väistelee tunnilla olijoita.

pyöröaitaukset

Tallilla on kaksi pyoröaitausta, jotka ovat suuria ja niissä on helppo vaikkapa mennä maastakäsin juttuja tai juoksuttaa hevosta. Joskus pyöröjä käytetään myös tarhoina, mutta hyvin harvoin.

Tarhat ja laitumet

Tarhat ovat tilavia ja yleensä tarhassa on 1-4 hevosta yhdessä. Syksyisin ja keväisin tarhat ovat melko mutaisia, joten hevosten jalat pitää pestä aina illalla ja ennen ratsastusta. Ylensä kuitenkin hiekkaa kuljetetaan niihin niin paljon ettei mutaa ehdi syntyä liikaa ja joissakin tarhoissa on ruoho pohja. Tarhojen portit ovat helposti avattavia ja suljettavia, joten hevoset on helppo hakea. Aitojen materiaalina käytämme rautaputkea ja puuta. Joissakin isommissa tarhoissa on hevosille pieni katos, jonne ne pääsevät sateella.

Kesällä hevoset ovat yötä päivää suurilla vehreillä laitumilla, jossa ne pääsevät "kirmaamaan" vapaasti. Laitumet sijaitsevat vähän matkan päässä tallilta, mutta pikku kävelymatka tekee hyvää. Laitumien aitoina on joko puuaita tai sähkölanka, johon sähkö tulee pienestä "sähköboksista". Jokaisella laidun alueella on myös vähän puita tai metsää, etteivät hevoset paahdu kuumana päivänä.

Maastot

Tiet ja polut

Tallin läheisyydessä on erilaisia maastoja, joissa pystyy menemään myös vähän lujempaa. Yleisillä teillä täytyy kuitenkin huomioida autoja ja muistaa liikennesäännöt. Asfaltti teillä ei kuitenkaan saa mennä lujaa hevosen ja ratsastajan turvallisuuden vuoksi (lähinnä hevosen jalkojen). Tallin lähellä on myös erilaisia metsiä, joihin on tehty hyvä kulkuisia metsäpolkuja.

Niityt ja pellot

Tallin yhteydessä on myös monia peltoja ja niittyjä, joilla suurimmalla osalla saa ratsastaa. Useimmille pelloille, joilla ei saa ratsastaa on laitettu jonkinlainen kyltti tai aita, talliväen pyynnöstä. Satulahuoneissa on myös kartta, johon on metkitty kaikki tiet, polut, pellot ja niityt joilla saa ratsastaa. Jos pellolla kasvatetaan jotakin viljaa, niin ei sille pellolle saa missään tapauksessa mennä!

Järvi

Noin 700m päässä tallilta sijaitsee suuri järvi, jossa saa uittaa hevosia. Tietenkään ei mennä mihinkään yleiselle uimarannalle vaan tallin omaan uittorantaan. Järven pohja on hiekkaa ja äkkisyvä on aika kaukana, joten ranta on hyvä hevosten uittoon ja kahluuttamiseen. 

Meri

Kesäisin talli järjestää matkoja merenrannalle, jonne voi halutessa ottaa hoitohevosen tai oman hevosen. Ranta on noin 800m ja lähellä sijaitsee myös talli, jossa hevoset voivat asustaa sen aikaa.

Maastoesterata

Maastoesterata sijaitsee noin 1500m päässä tallista ja se on rakennettu suurelle pellolle, mutta osa siitä kulkee myös metsässä. Esteissä on valinnanvaraa sekä isoille, että pienillekkin hevosille ja radalta löytyy myöspari vesihautaa. Pelto on tasainen ja yleensä hyvässä kunnossa, mutta sateisina päivinä ruoho pohja voi olla liukas. Radalla järjestetään myös välillä erilaisia kilpailuja, mutta muuten siellä on vähän porukkaa.

Ulkan Copyt: deadmarshes
©2019 Virtuaalitalli - suntuubi.com